e call e segelyhivo hogy mindenki hazaerjen

Az E-segélyhívó rendszerrel nő az életben maradási esély


Jócskán nőhet a közúti balesetet szenvedők életben maradási esélye az új e-segélyhívó rendszer egész Unióra való kiterjesztésével. Rettenetes nagy számban történnek az utakon közúti balesetek, egy év alatt mintegy 30 ezer ilyen szörnyűség következik be a uniós államok területén, melyben átlagosan 75 ember veszíti életét. A tragédiák elsősorban a miatt következnek be, hogy a segítség nem érkezik meg kellő időn belül, így óriási jelentősége lesz annak, hogyha az új rendszer működésbe lépésekor a 112-es segélyhívószámra leadott segítség kérésre a központ szinte azonnal tud reagálni. Ilyenkor ugyanis a rendszer több vonala közül mindig arra érkezik be a hívás, amelyik szabad, majd a diszpécser a vétel pillanatában rögtön továbbítja a segélykérést a megfelelő hatóságoknak.


                             az e segelyhivo segit

Hogy miért nőhet a közúti balesetet szenvedők életben maradási esélye az e-segélyhívó használatával, arra igen egyszerű a magyarázat, hiszen egy autóbaleset során nagyon gyakran előfordul, hogy a sérült eszméletét veszti és képtelen segítséget kérni. Az e-segélyhívó viszont egy ütközés, baleset idején automatikusan működésbe lép és leadja a vészjelzést.

Maga a segélyhívó rendszer egy olyan gépkocsiba szerelt műholdas technológiával készített műszer, amely a baleset pillanatában rögtön jelzést ad le a 112-es segélyhívóra, így abban a percben a központ el tudja indítani a mentőt, a rendőrséget, más hatóságot, akinek a jelenlétére a helyszínen szükség lehet. Az e-segélyhívó berendezés a beépített szenzorok által leadott jelzéseken keresztül érzékeli a baleset megtörténtét, majd azonnal továbbítja a vett adatokat, mint a baleset megtörténtének időpontja, a jármű azonosítója, a baleset helye, egyszóval a legfontosabb tényeket. Mindez nagyon nagymértékben megkönnyíti a baleset helyszínének feltalálást és jócskán lerövidítő  az időt, ami alatt a sérültek ellátása megkezdődhet.