e call e segelyhivo hogy mindenki hazaerjen

2015-től új autó e-segélyhívó nélkül nem kerülhet forgalomba


Nagyon sok halálos baleset történik az EU közútjain. Az áldozatok egy része sajnos nem éli túl a balesetet, ugyanis nem érkezik meg időben a segítség. Ezért lesz kötelező minden autóban 2015-től a segélyhívó, mivel ez a készülék észleli a balesetet és azonnal küldi az adatokat a központba, hogy onnan tudják küldeni a segítséget. Minden fontosabb adatot tartalmaz, mint például, hogy hol történt a baleset, hányan utaztak a járműben és, hogy melyik időpontban, ezzel nagyon sok olyan baleseti következményt lehet megelőzni ami e nélkül a készülék nélkül halálos kimenetelű lenne. Az Európai Parlament azt várja az e-segélyhívó készüléktől, hogy leredukálja a halálos balesetek számát és, hogy minél több ember élje túl, ha sajnálatos módon történik vele valami.


Ez a berendezés számtalan olyan információt tartalmaz, amelyek nagyban segíthetik a mentést és a mentést szervezők munkáját így elkerülve a tragédiákat. 2015-től büntetés jár majd annak, aki nem szerelteti be az autójába ezt a készüléket, ugyanis mindenhol kötelező lesz az EU egész területén. Így elkerülhető lenne az, hogy ha bekövetkezik egy baleset, akkor későn érjenek ki a mentők vagy a mentést végző egységek, ezzel pedig bizonyítottan megmenthető lenne évente több száz emberélet is. Fontos tudni már most, hogy 2015-től új autó e-segélyhívó nélkül nem kerülhet forgalomba, ezt majd szem előtt kell tartania minden gyártónak és kereskedőnek, ugyanis a berendezés hiányát szigorúan büntetni fogják, vagyis eladhatatlan lesz a gépkocsi.

Így mindenképpen ajánlott lesz beszerelni és pont ezért fogadta el az EU ezt a rendelkezést, hogy ezzel meggátolja a balesetekből fakadó emberi áldozatok számának növekedését. Mindenképpen térjen vissza oldalunkra, hiszen még több információt fogunk közölni az e-segélyhívással kapcsolatban. Persze a segélyhívó általános használata és a vonatkozó rendelkezés nem csak azt fogja elősegíteni, hogy nem lesz annyi halálos áldozat, de a KRESZ betartását  és az óvatosabb vezetést valamint a biztonságérzetet is nagy mértékben jó irányban befolyásolhatja.